Recepty cukrárskej kráľovnej
Záujem o pečenie na Slovensku rastie
(Košice, 18. septembra 2013) – Oblizli ste už sladké krvavočervené ľalie? Zažili famózne umenie z karamelu? Zahryzli sa do torty v tvare milého ježka? Máte jedinečnú príležitosť vďaka aktuálnemu časopisu Torty od mamy z košického vydavateľstva Communication House, ktorý sa k čitateľom dostáva v týchto dňoch.
Karamelové dekorácie predstavujú v cukrárstve najvyššiu úroveň, najkrajšie použiteľnú zdobiacu techniku, tvrdí Peter Sipos, víťaz medzinárodnej súťaže v Maďarsku. „Jeho detailne prepracované a ručne vyrobené lízanky fascinujú nielen tých najmenších, ale učarujú aj nám dospelým,“ vyznáva sa šéfredaktorka časopisu Katarína Eva Čániová.
Jeseň je obdobím, keď nám záhrady prinášajú to najlahodnejšie zo svojho náručia. Jablká, hrušky aj slivky nás inšpirovali k upečeniu ovocných tort, ktoré osviežia aj vašich priateľov. Alebo sa im žiada skôr čokoláda? S ňou čaruje šéfcukrár Michal Baniar.
Nová študentská rubrika ponúka netradičné trendy v zdobení tort. Druháci zo Strednej odbornej školy obchodu a služieb v Púchove pod vedením Jozefíny Zaukolcovej, nekorunovanej kráľovnej slovenského cukrárstva, na dvoch stranách „upiekli“ fantastické torty z nielen jesenného ovocia. Časopis prináša tipy aj priamo z dielne J. Zaukolcovej.
K jeseni patria aj svadobné veselice. Aby nevesty a ženíchovia mali svoj nezabudnuteľný deň naozaj sladký, ponúkame jedinečné fotopostupy na prípravu svadobných tort.
Že dubáky nerastú? V časopise Torty od mamy áno! Sú z burizonovej hmoty a na nerozoznanie od pravých. A vrátime sa aj k vydarenej akcii v Košiciach, kde bezmála tisíc ľudí tancovalo karičku.
Na Slovensku vzrastá záujem o pečenie. Štvrťročník s nákladom 15 000 výtlačkov, ktorý si žiada internetová komunita amatérskych cukrárok, podporuje aj rovnomenná webová stránka www.tortyodmamy.sk so 150 000 unikátnymi návštevníkmi